SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
De hushållssysslor som tar mest tid i många familjer är städning
September 30th, 2013

En av de hushållssysslor som tar mest tid i många familjer är städning. Därför är det allt vanligare att man anlitar ett företag för att få hjälp med jämna mellanrum. Man hinner inte, helt enkelt. “Många kanske inte tycker att städningen är det roligast som finns, dessutom”, säger Peter Svanborg. Peter är VD för www.hjalphemma.se, ett av de företag som tillhandahåller den här typen av tjänster. Förutom städning hjälper man till med allt från skoputs till tvätt och strykning. Även fönsterputs erbjuds. Peter fortsätter: “Många människor behöver hushålla med sin energi i högre utsträckning idag och orkar många gånger inte med alla bestyr. Särskilt då man kommer hem efter en hård dag på jobbet. Då vill man slippa alla måsten och kunna ta sig tid till att ägna sig åt varann. Något som inte minst barnen får glädje av”.

Kundanpassning är ett nyckelord i den här branschen, menar han.

“Det är helt centralt att den avlastning som erbjuds passar så många kunder som möjligt. Lösningen ligger i att ha många olika valmöjligheter, där olika behov kan fyllas. Både vad gäller vilka tjänster som ingår men också hur ofta man känner att vi ska komma och hälsa på. Så ett flerfamiljshus kanske kan behöva få besök oftare än en ensamstående person med en större bostad. Eller tvärtom”.

Städtjänst utgör själva kärnan i verksamheten och andra tilläggstjänter har adderats längs vägen.

“Ja, vi har ju några år på nacken vid det här laget och har hunnit skaffa oss en ganska bra bild av vad det är vi kan bidra med för att underlätta de flesta människors vardag. Det är en spännande process att lära sig hur behöven ser ut idag, jämfört med när vi startade. Fullärd blir man nog aldrig. Och tur är väl det. Det vore nog ganska tråkigt”, skrattar Peter på städbolaget hjälp hemma.

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa