SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
e-handelsföretaget Klarnas framtida internationella etableringar.

Jens Saltin är mannen som ansvarar för det snabbt växande e-handelsföretaget Klarnas framtida internationella etableringar. Målet är redan formularat: att bli en ledande internationell aktör inom betalningslösningar för handeln online. Klarnas koncept bygger på en enkel princip. Istället för att betala i förväg och sedan vänta på att varan levereras – vilket är den traditionella betal- och kreditkortsprincipen – kan den som använder sig av Klarnas betalsystem vänta med att föra över pengar tills varorna anlänt. På så sätt slipper konsumenten oroa sig för att bli lurad. Även handlaren kan känna sig trygg. Under transaktionstiden övertar nämligen Klarna kredit- och bedrägeririsken.

Saltin föddes 1981 och växte upp i den jämtländska bruksorten Strömsund. Universitetsstudierna inleddes i Linköping – ämnet var psykologi – men snart gick flyttlasset till Stockholm och Handelshögskolan. Här blev Saltin snart bekant med Niklas Adalberth, en av upphovsmännen bakom Klarna. Tillsammans startade de Handels pokersällskap. Jens tog en aktiv del av studentlivet och fungerade bland annat som Head of Company Relations vid Handelshögskolans företagsforum 2005-2006.

Under studietiden och åren efter såg Jens till att skaffa sig en gedigen praktisk erfarenhet av den internationella finansvärlden. Under 2006 till 2006 var han anställd vid Nordea Capital Markets, där han arbetade som analysassistent. Efter det var han verksam i San Francisco, vid hedgefonden Rubicon, och senare vid Bank of New Yorks avdelning för American Depository Receipts samt vid Goldman Sachs London-kontor.

Vid hemkomsten till Sverige 2009 började Saltin arbeta vid Klarnas utvecklingsavdelning, och var med om att ta fram företagets betalsystem för mobila enheter. I januari, 2010, utnämndes han till Key Account Manager för nylanserade Klarna mobil och i mars samma år avancerade han till Head of Sales för Sverige-marknaden. I januari, 2011, flyttade Jens till Holland för att leda Klarnas Amsterdam-kontor. Här blev han kvar till sommaren 2012, då han utnämndes till Head of Expansion. Uppgiften är att utforma det strategiska arbetet bakom framtida utlandsetablderingar.

Klarna är ett snabbt växande företag som går en ljus framtid till mötes. Sedan starten 2005 har det utvecklats från ett studentprojekt till en dynamiskt företag med 800 medarbetare i sju länder. Onlinehandeln genomgår för tillfället en snabb utveckling ledd av företag som Klarna.  Läs mer på www.jens-saltin.se  eller www.jenssaltin.se samt http://www.jenssaltin.com och http://www.jens-saltin.com/

Hitta elhandelsföretag i Sverige

Elleverantörerna ser till att du får el i byggnaden. Du kan ingå avtal med dem och de förmedlar din elbeställning. I Sverige kan du välja elleverantör efter de kriterier du själv väljer. Det finns 150 leverantörer att välja mellan.

Tänk på de faktorer som diskuteras nedan när du ska välja elleverantör. Först och främst kostnaden, erbjuder den tilltänkte leverantören ett prisvärt avtal? För det andra bör du ta reda på leverantören främjar miljömedvetenhet: är kontraktet miljömärkt Svenska Naturskyddsföreningen (SNF) och uppfyller avtalet EUs och WTOs normer? Har leverantören goda kundrelationer? Detta kommer att hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut i ditt val av elleverantör.

När du behöver ett bra elavtal med en leverantör men inte kan få det, erbjuder vi den mest effektiva tjänsten för dig och kan göra en jämförelse åt dig att hjälpa dig att för att få det bästa avtalet mot en kostnadseffektiv avgift. Du kan också göra jämförelsen själv via internet och hitta alternativ med bra kundservice, rätt pris och miljövänlig elproduktion. Du kan få mer information på http://www.billig-el.org. Här hittar du även en hel del annan information som kan vara bra att ha när du ska bestämma dig för ett elbolag.

Niklas Adalberth, en av grundarna bakom det framgångsrika e-handelsföretaget Klarna

Niklas Adalberth, en av grundarna bakom det framgångsrika e-handelsföretaget Klarna, vann den prestigefyllda utmärkelsen Man of the Year vid 2012 års GP Bullhound Awards. Klarna har en remarkabel historia. På bara några år har det utvecklats från ett studentprojekt vid Handelshögskolan i Stockholm till ett multinationellt företag. Idag har Klarna omkring 800 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Holland och Österrike. Och Klarna kommer att fortsätta satsa. Ambitionen är att expandera ytterligare och att etablera företaget som globalt ledande inom betalningslösningar för e-handeln.

Niklas Adelberth är idag vice koncernchef och styrelseledamot i Klarna. Han föddes 1981 i Uppsala och visade tidigt prov på framåtanda och entreprenörskap. Under uppväxten var han med och startade Radio Excellence och under tiden på Lundellska gymnasiet drev han ett eget företag, AdalIT, som erbjöd konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design. Ett av gymnasieåren spenderade han som utbytesstudent vid en high school i delstaten Connecticut i USA.

Efter militärtjänst och omfattande resor skrev Niklas in sig på civilekonomprogrammet vid Lunds universitet. Här stannade han dock bara en termin innan flyttlasset gick till huvudstaden och Handelshögskolan. Niklas engagerade sig snabbt i skolas evenemang och var med om att dra igång Handel pokersällskap. En annan av initiativtagarna var Jens Saltin, numera Head of Expansion för Klarna. Det var också på Handelshögskolan som det första fröet till vad som skulle komma att bli Klarna såddes. Under ett studentprojekt började Niklas, tillsammans med vännerna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson, spåna på ett nya sätt att göra e-handeln enklare och tryggare.

Projektet möttes till en början med skepsis, men Niklas Adalberth och de andra trodde på sin idé och jobbade idogt vidare. Under 2005 lanserade Klarna, som ursprungligen hette Kreditor, sin första produkt. Sedan dess har framgång följts av framgång. Under 2008 erövrade Klarna marknaderna i Danmark, Norge och Finland. Samma år introducerade man en ny tjänst som gjorde avbetalningar möjliga. Två år senare etablerade sig Klarna i Tyskland och Holland. Nu gick även Sequoia Capital in med pengar och intäkterna ökade med hela 80 procent. Och Klarnas målmedvetna satsning kommer fortsätta. ”Om man ska lyckas bli någonting så måste man fokusera”, säger Niklas Adalberth i en intervju med The Scholar.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa