SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Från påvens balkong till din

Nyligen fick världen en ny påve. Eller världen; den del av världen som är katolsk, fick en ny påve, då den gamle – Benedictus XVI avgått. Efter avgången påbörjades en mycket komplicerad och långrandig process att utse den nye påven.
Valet av ny påve kallas för konklav och innebär att ett gäng kardinaler låses in i ett rum – numer i Sixtinska kapellet – och släpps inte ut förrän de har bestämt sig för vem som ska bli ny påve.
De gör en rad omröstningar där tillräckligt många kardinaler måste vara överens för att ny påve ska kunna väljas. Vid varje omröstning släpper kardinalerna ut rök genom skorstenen. Om de inte nått fram till något resultat släpper de ut svart rök. När de slutligen når ett resultat släpper de ut vit rök – och får sedan lämna rummet.  Mer info om balkonger

Traditionen uppstod efter att kardinalerna vid påvevalet 1268 inte kunde enas om något resultat. Situationen blev ohållbar så de lokala myndigheterna tog till de extrema åtgärderna att låsa in dem, ta ifrån dem maten samt ta bort taket på lokalen. Då gick det ganska snabbt innan Gregorius X valdes till ny påve.
Påven har en särskild balkong som väter ut mot petersplatsen där han då och då står och hållet ett tal inför tiotusentals åhörare.
Går du med egna fantasier om att skaffa dig tusentals åhörare som du kan prata till från en balkong, men saknar balkong till din lägenhet, då kan du kontakta fästeb  för en lämplig lösning.

Billiga Stolar

En stol är en tidlös skapelse som vi många prioriterar och tänker specifikt på hur den ser ut. Men med tiden har den gått från klassiker till designstolar som knappt har den ursprungliga formen kvar. Det enda formspråket som står kvar är att den har ben och en sits. Vi på Furniturebox har därför ett stort utbud av stolar och matstolar för du ska kunna finna det du söker. Har du gått om plats och stundtals stora bjudning är det perfekt att spana in våra stapelbara stolar. Våra stolar är färdigmonterade så du enkelt kan ställa de vid dit bord så fort de anländer. Vi har även alternativet att montera stolen själv. En enkelt match att sätta ihop stolsits med stolsbenen. Men det är inte bara skillnad på design, färg utan också hur stolsbenens material.

Tänk dig ett par pulverlackade svarta ben till en sval stolsitt i grått eller ett par kromade stolsben till en färgstark stolsits. Givetvis är det skillnad på ekstol och ekstol. Precis som det är med stolar i andra material. Du kan välja mellan massiv svart,vit eller naturfärgad ek med olika sits. Stolsitsen kan både vara i samma material som stolen i övrigt till olika sitsar gjorda av mjuka material. Stolsitsen är i mjukt stoppat material för bästa bekväma sits. På Furniturebox säljer vi möbler och även hopfällbara stolar för dig som inte har gått om plats eller inte vill att stolen hela tiden ska behöva stå framme. För de mindre utrymmen passar även ett barbord in och matchande barstolar till. För vad är inte snyggare än se ett par barstolar med knallröd sits, kromande ben eller vad sägs som en tidlös industriell stil? Du väljer då det är skillnad på stol och stol.

Källor
http://www.furniturebox.se/sv/artiklar/utomhus/utemobler/index.html
http://www.furniturebox.se/sv/artiklar/inomhus/sovrum/kontinentalsangar/index.html 
http://www.furniturebox.se/sv/artiklar/inomhus/soffor/index.html
http://www.furniturebox.se/sv/artiklar/inomhus/kok/index.html

Inget bolån utan boränta

Som boränta betecknar man räntan som du som låntagare får betala för ditt bolån. Denna räntas höjd baseras bland annat på den så kallade upplåningsräntan. Upplåningsräntan är räntan som långivaren i sin tur måste betala för att låna pengarna på marknaden som du sedan ska få låna. Höjden av din personliga boränta beror också på bindningstiden du väljer för ditt bolån och i allmänhet kan man säga att ju kortare bindningstid du väljer, desto lägre är procentsatsen av din boränta. Med andra ord blir hela ditt bolån billigast om du väljer den kortast möjliga bindningstiden som låneinstitutet erbjuder.

Ett bolån är förresten uppdelat i ett så kallat bottenlån och ett topplån och när det gäller bottenlånet så kan du välja att under en viss tid låta bli att amortera själva lånet och att endast betala räntan på det. Om du även har ett topplån så kostar dess ränta mer än bottenlånets ränta så det är bra om du kan undvika att över huvud taget ta ut ett topplån.

En sak som du också borde tänka på är att olika låneinstitut har olika boräntor och därför är det väldigt viktigt att jämföra olika boräntor för det kan du spara en hel del pengar på. Jämförelsen av bolån och boräntor är just det som vi från Bankbolaget vill hjälpa dig med och vi gör det utan att det kostar dig en enda krona. Använd därför gärna vår tjänst för det kan du bara vinna på.

Ring oss gärna om du har fler frågor om boränta eller Läs mer på låneansökan.se

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa